Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

ACC All-Conference – Amber Ezechiels

Amber Ezechiels is gekozen in het All-Conferenceteam van de Atlantic Coast Conference! Haar sterke prestaties bij het Field Hockeyteam van de University of Virginia hebben geleid tot deze verkiezing. Samen met Laura Janssen beleefde Amber een topseizoen bij Virginia door maar liefst 15 keer te winnen en maar 3 keer te verliezen. 

Het seizoen begon voor Amber met een uitwedstrijd bij Old Dominion, de recordkampioen. Deze wedstrijd liet gelijk zien hoe goed Virginia is, want Old Dominion werd met 3-0 verslagen! Amber, verdedigster voor Virginia, hielden de deur achterin de hele wedstrijd gesloten. Dat de verdediging als een huis stond, bleek wel uit de drie wedstrijden die hierna volgden. Penn State, Umass Lowell en Ohio State werden stuk voor stuk verslagen en tegen alle drie de tegenstanders kreeg Virginia maar één goal tegen (2-1, 4-1, 2-1). De wedstrijd hierna tegen Maryland werd de eerste nederlaag van het seizoen geleden, Maryland was na shootouts sterker dan Virginia.

Amber en haar medeverdedigers lieten zien dat de nederlaag tegen Maryland een incident was, want de eerste drie wedstrijden die volgden na de nederlaag werden allemaal gewonnen en alle drie de wedstrijden werd de ‘0’ gehouden. Yale, Syracuse en James Madison moesten er dit keer aan geloven. Virginia nam het hierna op tegen North Carolina, wat met afstand het beste team van het land is, en dat werd een harde nederlaag (5-0). Het is dan eind september en Virginia heeft zeven keer gewonnen en pas twee keer verloren en die ingezette lijn werd vastgehouden. Na de nederlaag tegen North Carolina werd er nog eenmaal verloren en vanaf 6 oktober werd zelfs alles in wist omgezet door Amber en haar team.

Persoonlijk hoogtepunt

Verdedigers scoren over het algemeen natuurlijk minder dan aanvallers en Amber is daar helaas geen uitzondering op. Vorig jaar maakte Amber drie goals en gaf drie assists in 18 wedstrijden, maar dit jaar had Amber meer moeite met goals en assists te maken en te geven, maar dat is haar taak niet uiteraard. Toch zal het Amber extra goed hebben gedaan toen ze op 18 oktober tegen Duke in overtime de winnende goal maakte. 3-2 werd het uiteindelijk en hiermee werd er vervolg gegeven aan de winstreeks die op dit moment nog steeds loopt!

Vandaag begint voor Amber en haar team het ACC Conference Tournament met een wedstrijd tegen Duke en laat dat nou net de wedstrijd zijn waarin Amber de winnende goal maakte. Amber, geniet nog even van je gewonnen award en veel succes vandaag tegen Duke, wij hebben vertrouwen in een goede afloop.

Ben je benieuwd hoe de moeder van een student-athlete het ervaart om haar kind aan de andere kant van de oceaan te hebben? Er staat een artikel online met de moeder van Amber, die haar ervaringen deelt.

Op de hoogte blijven van andere talenten of updates? Houd onze socials in de gaten voor dagelijkse updates.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.