Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

2022 by numbers

Het jaar 2022 zit er alweer bijna op. We kunnen wel stellen dat het jaar is omgevlogen. We zijn het misschien vergeten of hebben het een beetje verdrongen maar een jaar geleden zaten we nog midden in de Corona pandemie.  Het jaar 2022 is daarom een roerig jaar geweest. Vanuit de ogen van CEO Paul de Koning kijken we terug op het afgelopen jaar.

“Allereerst hoop ik dat iedereen het jaar goed en gezond is doorgekomen. Terugkijkend op 2022 was het een roerig jaar. Een jaar met veel onzekerheden. Begin 2022 waren lockdowns, mondkapjes en bezoekrestricties de realiteit. Het nieuwe normaal misschien wel? Gelukkig verdwenen de maatregelen als sneeuw voor de zon en in het voorjaar bleken alle maatregelen van tafel… Voor ons een moment om (opnieuw) naar de tekentafel te gaan. Het was een jaar waarin we hard hebben gebouwd aan maatschappelijke samenwerkingen en projecten. Ik kan niet wachten om verder te bouwen in 2023.
Ondanks alle onzekerheid mogen we met gepaste trots terugkijken op een succesvol jaar! Een jaar met een aantal showcases (6) waar we in januari nog dachten dat dit lastig te realiseren zou zijn. Twee volgepakte farewell parties met talenten, ouders en inspirerende sprekers. Fantastisch om iedereen weer bij elkaar te zien na jaren waarin dit ondenkbaar was.

Dit kalender jaar hebben we 192(!) studenten/talenten mogen begeleiden naar een onvergetelijk avontuur in uiteenlopende sporten. Van atletiek, waterpolo, baseball, zwemmen en tennis tot voetbal, softbal, basketbal, hockey en volleybal. We zijn in alle college sports actief! In totaal hebben we bijna 1000 (!) student-athletes begeleid in de historie van KingsTalent.
Daarnaast kijken we natuurlijk naar de prestaties van onze toppers in de States van dit kalenderjaar. Wat hebben zij waanzinnige resultaten geboekt. Met maar liefst 137 individuele awards en 59 Conference Championships hebben we een buitengewoon resultaat neergezet. Het was een feestje om in/na het weekend de socials te volgen van iedereen. En eerlijk – ik ben dan toch ook wel jaloers op alles wat deze toppers mogen meemaken. Wat een avontuur. Speciale aandacht voor onze talenten die de nationale titel in de wacht hebben gesleept. Jady van Gils, Chiara Soeters, Carmen van Kuringe en Julia Meijs met East Stroudsburg University en Helena Viera Rio met Grace College. Een prestatie om trots op te zijn.
Daarnaast hebben we afgelopen jaar gewerkt aan samenwerkingen met een betekenis. Zo hebben we afspraken gemaakt met diverse Betaald Voetbal Organisaties waar we trots op zijn. Met FC Den Bosch, Fc Groningen en Fortuna Sittard zijn goede afspraken gemaakt voor een duurzame samenwerking. We trekken gezamenlijk op in vernieuwende projecten. Meer hierover in het nieuwe jaar. In het kader van profontwikkelingen hebben er het afgelopen seizoen ook drie (!) talenten bij de MLS Draft mogen voegen. Dion Dromers, Bryan Iliohan en Diego Konincks zijn uitgenodigd voor de Draft in december. Het hoogst haalbare prof podium in Amerika.
Natuurlijk wil ik ook bijzondere aandacht vragen voor onze maatschappelijke partner Spieren voor Spieren. Het prijkt op al onze tenues en natuurlijk hebben we ook dit jaar een riante schenking naar dit goede doel gedaan van €2.500.
And last but not least wil ik onze KingsTalent staff bedanken! Wat een toppers zijn het! Een team dat dag en nacht klaar staat voor onze jongens en meiden. Zonder hen geen dromen van onze student-athletes. Ik ben waanzinnig trots op ons team. Een team om op te bouwen. Op naar een mooi 2023.”
Paul de Koning
2022 by numbers
137 – individual Awards
59 – Conference winners
6 – National champions
6 – Showcases
85 – Attending US College coaches at our 2022 showcases
192 – New signings
$5.750.000 – Collected scholarship money
2 – Farewell Parties
3 – MLS Draft nominees
4 – New official partnerships
€2500 – Donated to Spieren voor Spieren
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.