Dit wil ik ookSign up now

Sporten en studeren in Amerika

Sporten en studeren in Amerika

In weinig landen speelt sport een dusdanig grote rol als in de Verenigde Staten. Amerika is totaal sportgek. De populariteit van sport beperkt zich niet alleen tot de professionele divisies maar juist ook ‘college sports’ zijn immens populair. Wist je dat er in Amerika 9 college sports stadions zijn met een capaciteit van 100,000 toeschouwers? Ter vergelijking is dit meer dan het grootste voetbalstadion van Europa, het Nou Camp van Barcelona! College sports zijn booming!

Sfeer volleybal wedstrijd college
Hokies-line-up

Student-athletes zijn de helden van de school

Als student-athlete maak je onderdeel uit van het sportteam van de school. Hierdoor wordt je studieschema volledig aangepast op je sportschema. Door je drukke sport- en reisschema kun je simpelweg niet alle lessen volgen. De school gaat hier soepel mee om en zorgt voor de (beste) studiebegeleiding. Zodat je geen achterstand oploopt en je studiepunten gewoon behaalt. De school doet er alles aan om je zo goed mogelijk te laten presteren, on and off the field.

diploma halen in Amerika

A life changing experience!

Als student-athlete ben je een bevoorrecht persoon. Jouw status als topsporter op je school is bijzonder. Afhankelijk van je (team-) prestaties op het veld word je op handen gedragen en zelfs bewonderd. Daarnaast zijn de faciliteiten om je vingers bij af te likken. Veel profclubs kijken met jaloezie naar de faciliteiten in Amerika.

Natuurlijk moet je hier ook hard voor werken. Topsport in combinatie met een studie is zeker geen luilekkerland. Maar je krijgt er veel voor. Sporten met en tegen de beste spelers/-sters van het land, veel zien van het land, studeren op hoog niveau, een internationaal (geaccrediteerd) diploma en heel veel internationale vrienden.

vrienden voor het leven met volleybal
Kentucky basketball

Ik had dit voor geen goud willen missen!

– Thom Derk –

Voetballen en studeren in Amerika

Voetbal in de VS is duidelijk in opkomst. Pas sinds de start van de MLS in 1994 in een georganiseerde bond gaan voetballen. Desalniettemin is sinds de komst van Beckham (2007) en later Pirlo, Kaka, Gerard, etc, etc, het voetbal in stroomversnelling gebracht. College soccer is hot! KingsTalent begeleidt zowel jongens als meiden in hun zoektocht naar de American Dream. Het voetbalniveau in Amerika is divers. Van topnvieau wat dicht tegen de MLS (profleague) aanschuurt tot aan de lagere amateurklassen. Er zijn dus veel mogelijkheden in de VS. Meer weten? Lees verder over voetballen in Amerika.

Jaarlijks organiseert KingsTalent een showcase voor mannen én vrouwen waarin de talenten zich kunnen presenteren aan aanwezige Amerikaanse college coaches.

Hockey en studeren in Amerika

Ook op field hockey spelen de beste student-athletes tegen elkaar en reist men stad en land af voor deze (conference) wedstrijden. Om je een beeld te geven hoe professioneel sporten en studeren op college eraan toegaat zoomen we in op Karlijn Roijakkers. Zij vertegenwoordigt University of the Pacific, op een steenworp afstand van San Francisco, met wedstrijden tegen #2 Syracuse (NY), #3 Connecticut en #8 Virginia en #9 Boston College. Topteams van het land. Daarnaast neemt ze het op tegen gerenommeerde teams als Stanford. Om deze wedstrijden te spelen stapt ze tussen september en november maar liefst 3x in het vliegtuig om wedstrijden aan de oostkust te spelen! Natuurlijk worden hotels, vervoer, eten en drinken verzorgd… Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Meer weten? Lees verder over hockey in Amerika.

Ow ja! Ook voor hockey organiseren we jaarlijks een showcase waar je je skills kunt tonen aan verschillende Amerikaanse coaches!

Hockey vriendinnen

Het niveau is hoger dan mijn team in Nederland! We trainen elke dag. Iedereen is zo fit en gefocused om te presteren… Dit brengt het beste in me naar boven!

– Julia van Dorsten –

Volleyballen en studeren in Amerika

Amerika is een goed volleybal land. Desalniettemin is men altijd op zoek naar betere speelsters. Vaak zoeken zij deze speelsters over de grens. Gezamenlijk gaan we op zoek naar de juiste match. Wil je alvast een indruk krijgen naar de sfeer bij college volleybal? Klik hier voor meer weten info over volleybal en studeren in Amerika.

volleybal rally stadion

Kings of talent

KingsTalent is opgericht voor talentvolle student-sporters die op zoek zijn naar een ‘life changing experience’! Het combineren van sport en studie op hoog niveau in het sportgekke Amerika is een unieke belevenis.
Met regelmaat reizen we naar de VS om faciliteiten en wedstrijden te bekijken maar ook om in gesprek te gaan met de scholen, coaches en sportbonden. Wij staan in contact scholen verspreid over de VS. Van San Francisco tot aan Philadephia en van Texas tot aan Nebraska.

Er zijn verschillende niveaus waar we goede contacten hebben NCAA Division 1, NCAA Division 2, NAIA en Junior College. Per sport, -bond en -niveau zijn er complexe eisen en regels waarmee rekening mee gehouden dienen te worden. Natuurlijk zijn we volledig op de hoogte van deze, aan jaarlijkse veranderingen onderhevige, regels. Als student-athlete is jouw persoonlijke situatie uniek. Daarom praten we je graag persoonlijk bij over jou mogelijkheden om te studeren en sporten in de Verenigde Staten. Laat hier je gegevens achter, we bellen je binnen drie werkdagen terug om je mogelijkheden te bespreken. We spreken je snel!

Meld je vrijblijvend aan voor meer informatie

Vul de vragenlijst in met je persoonlijke, academische en sportieve gegevens. Binnen drie werkdagen nemen we contact met je op en lichten we toe of je in aanmerking komt voor bemiddeling via KingsTalent. Deze keuze baseren we op je sportieve en academische resultaten, maar ook je persoonlijke motivatie is belangrijk. Gemakkelijk, snel en vrijblijvend weet je meer over jouw mogelijkheden.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.