Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“De belevenis hier is veel groter” Interview met Liselotte Koop

“De belevenis hier is veel groter” Interview met Liselotte Koop

Liselotte Koop is helemaal gesetteld in New York. Dit laat ze op het veld zien, maar ook in de schoolbanken. Wij hebben Liselotte gesproken over haar prestaties in Amerika!

Als eerst, hoe is het met je? Hoe bevalt het in new York?

Het gaat super goed. Ik heb het enorm naar mijn zin. Het voelt alsof ik hier al jaren zit en iedereen al heel erg lang ken, terwijl het nog niet eens drie maanden is. Als we een vrije dag hebben dan gaan we vaak naar de stad om New York te ontdekken of gewoon even uiteten te gaan.

Omdat we nu in-season zijn, hebben we bijna elke dag training of een wedstrijd en kunnen we helaas niet zoveel naar de stad. In de lente hebben we geen competitie meer, dus dan hebben we veel meer tijd om de stad in te gaan.

 

Wat is voor jou de reden geweest om te kiezen voor een avontuur in Amerika?

Ik wilde al heel erg lang naar Amerika om daar te hockeyen. Vooral door de sportcultuur die hier heerst. Alles draait hier om de sport en alle statistieken worden bijgehouden. Niet alleen de goals en assists, maar ook het aantal schoten en defensive saves. Alles is hier super professioneel en we worden als echte atleten behandeld.

 

Wat is de reden dat je voor Wagner College hebt gekozen?

Het fieldhockey programma bestaat hier nog maar drie jaar, maar ondanks dat hebben we een erg getalenteerd team. In de gesprekken met de coach had ze er alle vertrouwen in dat het mogelijk was om naar het championship tournament te gaan en dat is gelukt!

Daarnaast had de locatie van de school niet beter gekund. Vanaf school ga je met de ferry (langs het vrijheidsbeeld!) naar Manhattan. Het duurt in totaal ongeveer 30-40 minuten om in Manhattan aan te komen.

Ook word je hier de eerste twee jaar heel erg vrijgelaten in het kiezen van een major. Ik heb nog geen idee wat ik wil studeren en nu kan ik verschillende richtingen proberen.

 

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Ik had al heel lang de droom om in Amerika te gaan hockeyen. Dus mijn vrienden en familie wisten allemaal wel dat ik er mee bezig was. Iedereen was heel nieuwsgierig voor welke school ik uiteindelijk zou kiezen. Toen ik uiteindelijk had gekozen voor Wagner was iedereen heel erg blij voor me. Ze volgen nu vaak de wedstrijden en mijn prestaties.

Mijn zusje verklaarde me wel een beetje voor gek toen ik twijfelde tussen andere scholen. Zij had meteen ja gezegd na een aanbod in New York City.

 

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Het hele traject heb ik erg goed ervaren. Het was wel een beetje gek dat alles online was doordat we nog deels in lockdown zaten. In het begin moest ik vooral veel filmpjes en informatie sturen en daarna was het wachten op mails van coaches. Toen ik uiteindelijk het eerste mailtje kreeg, was ik enorm blij en trots. Aan het eind werd het nog wel een beetje stressvol, omdat er een enorme wachtrij stond voor de visumaanvraag bij de ambassade. Maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

Achteraf had ik dit hele traject nooit zelf kunnen doen. Er komen zoveel dingen bij kijken die ik vooraf niet had verwacht en erg ingewikkeld bleken te zijn, zoals bijvoorbeeld alle zaken rondom het visum.

 

Je gaat sportief gezien zeer goed! Twee awards op rij. Hoe heb jij dit ervaren?

Het gaat zeker erg goed. Inmiddels ben ik ook verkozen tot Rookie of the Year van de NEC. Hier ben ik natuurlijk super trots op. Het is altijd fijn om te kunnen scoren en daarmee het team te helpen naar een overwinning, maar om zelf ook nog awards te halen is echt fantastisch. Wagner is een kleine school dus krijg ik niet alleen complimenten van mijn eigen team, maar ook veel van andere mensen op school. Het is ook erg leuk dat mijn vrienden thuis het allemaal volgen en me altijd feliciteren.

 

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Het grootste verschil is dat school en sport hier gecombineerd zijn. In Nederland ging ik naar school en hockeyde ik daarnaast bij een club. Hier speel ik voor de school. Dat betekent dat de meeste dingen om de trainingen en wedstrijden heen zijn gepland. Ook spelen we elk weekend twee wedstrijden. Een op vrijdag en de andere op zondag.

Daarnaast is de belevenis hier veel groter. Bij onze wedstrijden komen enorm veel mensen kijken. Veel andere sportteams proberen altijd te komen kijken naar de wedstrijden als ze zelf niet moeten spelen. Na onze thuiswedstrijden hebben we een tailgate met enorm veel eten en drinken. Dit is altijd supergezellig met alle ouders van het team en de coaches.

 

Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan?

Gewoon doen! Als je de mogelijkheid krijgt, moet je het zeker proberen. Je gaat in je eentje een nieuw avontuur aan wat enorm spannend is, maar uiteindelijk maak je veel ongelofelijke dingen mee. Een jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik elke dag wakker zou worden met uitzicht op de skyline van New York City.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.