Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Yska Last vertrekt naar Lane Community College!

Yska Last vertrekt naar Lane Community College!

Yska Last is er klaar voor en dan is het ook bijna zover. Zijn Amerikaanse avontuur gaat bijna van start. Deze zomer zal hij de overstap maken naar het Lane Community College in Eugene, Oregon, waar hij een studie gaat volgen en zal aansluiten bij het voetbalteam van de school.

Toen Yska pas 4 jaar oud was begon hij met voetballen bij VV Roden. Hier doorliep hij de jeugdteams en speelde in de hoogste teams. Hij deed het goed en speelde zichzelf in de kijker bij FC Groningen op 8-jarige leeftijd. Hier heeft hij 2 jaar mogen spelen in het O10-1 elftal van de club. Hierna keerde hij kort terug bij VV Roden want niet veel later vertrok hij naar Be Quick om uit te komen op een hoger niveau. Hij speelde in de O13-1 van de club en hiermee promoveerde ze zelfs naar de Eredivisie! Helaas raakte hij geblesseerd en was hij lang bezig met revalideren waardoor hij niet bij het team kon blijven. Hij keerde terug naar VV Roden toen hij hersteld was en liet al snel zijn klasse zien. In zowel het O15 als O17 team scoorde hij veel en verzorgde veel assists. Hij is dan ook niet voor niets verkozen tot MVP van team in 2018-2019.  Afgelopen seizoen was hij goed voor 8 assists en 5 doelpunten in slechts 10 wedstrijden, omdat het seizoen gestaakt werd vanwege COVID-19. Yska is een middenvelder met scorend vermogen en een echte leider. Met zijn uitzonderlijke kwaliteiten zullen ze in Amerika zeker gaan genieten van Yska.

Lane Community College is een vrij grote school met ruim 26.000 studenten. Het is gelegen in Oregon aan de noordwest kant van de Verenigde Staten. Het beschikt over verschillende sportteams, waaronder het voetbalteam waar Yska volgend jaar zal aansluiten. Het team bestaat voor het grootste deel uit Amerikanen, maar er spelen ook twee Japanners, een Spanjaard en een Noor. Het team komt uit in de Northwest Athletic Conference.

 

Wij wensen Yska heel veel plezier en succes tijdens zijn avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.