Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Voor Valerie Vogels zit het avontuur er bijna op

Nog even en tweedejaars master studente Valerie Vogels keert weer terug naar Nederland. Zij is bijna klaar met haar studie in Amerika. Valerie is bezig met haar tweede seizoen bij Hofstra University in NY. 

Hoe lang duurt het nog voordat je klaar bent met je studie?
We hebben dit seizoen nog maar 3 wedstrijden te gaan en ik kan niet geloven dat het zo snel voorbij is gegaan. Totaal zijn het nog maar iets meer dan 8 weekjes, in december dit jaar studeer ik namelijk al af.

Wat wil je na je studie gaan doen?
Nadat ik hier mijn master Exercise Physiology haal ga ik in Rotterdam mijn studie Geneeskunde afmaken. In februari start ik al met mijn coschappen.

Sportieve hoogtepunt persoonlijk?
Als verdediger kom ik natuurlijk niet super vaak in een scoringspositie, maar afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om mijn sleeppush te ontwikkelen. Vorig jaar tegen Lock Haven kreeg ik mijn eerste kans om de strafcorner te nemen en sleepte hem in de linker onderhoek. De volgende mocht ik weer nemen en ook die sleepte ik binnen. Helaas hebben we de wedstrijd toen verloren, maar mijn eerste goals in Amerika zal ik nooit vergeten.

Sportief hoogtepunt met je team?
Nadat we in het voorjaar een nieuwe coach hebben gekregen, hebben we een grote omslag gemaakt met het team. We zijn heel hard bezig geweest om een goede teamcultuur te bouwen en echt een sterke basis neer te zetten voor de komende jaren. Natuurlijk kan je moeilijk in 1 seizoen alles omgooien en de top bereiken, maar we hebben zulke grote stappen gezet. Ik vind het jammer om in december alweer naar huis te gaan en was graag nog een jaartje blijven hangen om een derde seizoen te kunnen knallen, maar ben heel trots om hier deel van te zijn geweest.

Wat zou je mee willen geven aan andere die nog twijfelen om te gaan?
Het is echt een geweldige ervaring en wees vooral niet bang om je grenzen te verleggen en jezelf te pushen om voor een hoger niveau te gaan!

Wat wil je echt nog een keer doen in Amerika?
Het binnenland van Amerika is echt heel erg gaaf. Ik ben echt een buitenmens en hou van hiken en kamperen. In Spring Break dit jaar ben ik naar California gegaan en heb al een heleboel nationale parken gezien (Tahoe, Yosemite, Sequoia, Death Valley en Big Sur). Na het Spring semester heb ik nog eens 20 dagen een roadtrip gedaan in Utah en Arizona en daar te gekke hikes gezet en avonturen beleefd. Zelf zou ik nog heel graag een keer Yellowstone en de Rocky Mountains bezoeken. Eigenlijk zou iedereen die hier in de US komt studeren een keer zo’n trip moeten maken!

Wat ga je denk je het meest missen in Amerika?
Allereerst natuurlijk het gekke eten (Smores, peanut butter pretzel bites en de oneindige varianten cereal zoals cinnamon toast crunch). Mijn geweldige teamgenootjes en coaches ga ik echt missen en zeker ook de mogelijkheid hebben om elke dag op het hockeyveld te staan en te doen wat ik het liefste doe: hockeyen!

Thanks voor je reactie, Valerie! Succes in de laatste wedstrijden in Amerika én met je studie!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.