Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Twee hattricks, langlopende winstreeksen en winnende goals en nog veel meer in de weekly update

Maandagmorgen, nieuwe week, nieuwe kansen en vooral weer heel veel wedstrijden in het vooruitzicht, maar eerst gaan we terugblikken op het afgelopen weekend (4-5-6 oktober). Er zijn meer dan 100 wedstrijden gespeeld door onze talenten met wisselend resultaat. In dit overzicht de meest uitspringende en meest opvallende resultaten:

We beginnen het overzicht bij North Carolina. Sinds het begin van het seizoen hockeyt Karlijn Goes voor UNC en na een aantal maanden kunnen we wel concluderen dat het team van Karlijn aardig draait. Alle tien de wedstrijden die gespeeld zijn, zijn in overwinningen omgezet. Een hele knappe prestatie. Dit heeft er zelfs toe geleid dat UNC op dit moment nummer 1 gerankt is in Amerika. Dit houdt in eigenlijk dat UNC momenteel het beste Field Hockeyteam van het land is. Afgelopen weekend werd overwinning 10 geboekt op de nummer 2 van de ranglijst: Duke. Het werd 2-0 voor Karlijn en haar team. Komende week ontmoet Karlijn een aantal andere hockeysters: het Syracuse van Pleun Lammers en het Albany van Julie Rodijk en Pelou Bakker zijn de komende tegenstanders. Succes Karlijn!

De volgende talenten in het overzicht zijn Isabel Jacobs, Puk Thewessen en Amber Brouwer. Deze hockeysters spelen samen bij Drexel. Afgelopen weekend hebben de dames weer twee wedstrijden gespeeld en allebei winnend afgesloten! Met name Isabel Jacobs zal lekker geslapen hebben na de wedstrijd van vrijdag. Zij maakte namelijk de enige goal in de overwinning tegen Hofstra! Het was ook nog eens haar eerste goal van haar team. Lekker bezig Isabel! Op zondag was Yale de tegenstander voor de Drexel Dragons, ook zij werden verslagen en dit keer had Amber Brouwer haar aandeel in de overwinning door een assist te geven op 2-0. Haar eerste assist dit seizoen!

Monsterscores

Elk weekend vallen er veel doelpunten en worden er grote uitslagen neergezet. Dit weekend zijn er wederom een aantal talenten die het heel goed deden. We beginnen met Martijn Kuijs van Tiffin University. Tiffin won donderdag 3 oktober al met 6-0 van Trevecca Nazarene. Zaterdag 5 oktober werd deze monsterscore verbeterd met 2 extra goals. Ky. Wesleyan werd maar liefst met 8-0 verslagen. Tiffin staat nu op een keurige tweede plaats in GMAC Conference. Keep up the good work Martijn!

Salvador Rang voetbalt voor Mercyhurst University, wat ligt in de Amerikaanse plaats Erie, Pennsylvania. Salvador stond afgelopen zaterdag in de basis tijdens hun grootste overwinning van het seizoen. University of Pittsburgh werd afgedroogd met 6-0. Mercyhurst boekte hiermee zijn tweede overwinning achter elkaar en de vierde overwinning van het seizoen. Woensdag speelt Salvador een thuiswedstrijd California University of Pennsylvania. Zet hem op Salvador!

Wil je weten hoe het voelt om te winnen? Dan is het waarschijnlijk een hele goede optie om aan Demi van Stappershoef te vragen hoe het voelt. Alle wedstrijden waren dit seizoen al tot een overwinning omgezet en daar kwamen dit weekend weer twee overwinningen bij. Blinn College kon met een 9-0 nederlaag naar huis, mede door een goal van Demi, en Angelina College moest het doen met een 3-0 nederlaag. 11 wedstrijden, 11 overwinningen en een eerste plaats in de Conference. Het kan slechter voor Tyler Junior College zullen we maar zeggen. Houd onze story op Instagram komende week in de gaten, want we gaan Demi beter leren kennen!

Belangrijke assists

De aangever van de goal wordt vaak vergeten, maar is vaak net zo belangrijk als de afmaker. Afgelopen weekend waren een aantal talenten heel belangrijk als aangever. Te beginnen met Jeroen Kokje. Jeroen is verdediger van  Lincoln Memorial en draait tot nu toe een redelijk wisselvallig seizoen. Er zijn twee winstpartijen geboekt, maar ook drie gelijke spelen en drie nederlagen. Kortom het kan zeker beter voor Jeroen en zijn team. Zaterdag was Jeroen aanvallend belangrijk door de 2-0 voor te bereiden. Hier bleef het bij tegen Lenoir-Rhyne. Lincoln Memorial staat op dit moment zevende in de SAC Conference, dus hier zit nog wel verbetering in, maar het begin is gemaakt. Jeroen, ga zo door!

Meike Lanckohr (Wake Forest Field Hockey) speelde zondag tegen Miami University van Devi Slobbe. Het ging hierbij om een Non-conference game In een spannende wedstrijd werd het 2-0 voor Wake Forest. Meike was belangrijk door een goal voorbereiden. Komend weekend zijn Duke en Michigan State de tegenstander. Zet hem op!

Als laatste de assistkoning van deze week! Diego Konicks bereidde twee goals voor in de 5-1 overwinning op Dakota Wesleyan University. Dit was de derde overwinning alweer op rij! Er is inmiddels zeven keer gewonnen dit seizoen, Midland University draait goed! In de Conference staat Midland nu vierde met de eerste plaats in handbereik. We blijven je volgen Diego!

Hattricks

Er konden dit weekend ook weer twee hattricks bijgeschreven worden door onze talenten. Er viel een hattrick bij Men Soccer en bij Field Hockey viel er een. Celeste Veenstra, doelpuntenmachine van East Stroudsburg, is inmiddels een vaste naam in de weekly update. Ze rijgt de doelpunten aaneen bij East Stroudsburg. Dit keer was Mercyhurst het slachtoffer van de goals van Celeste. Ze maakte er drie in de 4-0 overwinning. De teller van Celeste staat inmiddels op 14 goals! Het team van Celeste draait daarnaast ook nog eens heel goed, er zijn 10 wedstrijden gewonnen en pas eentje verloren. Inmiddels is East Stroudsburg ook opgeklommen naar de vierde plaats in de nationale ranking, een hele knappe prestatie!

We sluiten het overzicht af met Billy Nzojyibwami. Billy is onze held van William Woods University. Billy had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Freed-Hardeman al vier keer gescoord en had ons al laten zien goed te kunnen afmaken, maar zaterdag was het helemaal kassa! Billy schoot vier keer en er gingen er drie in. Precisie! De wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning en Billy was de man of the match natuurlijk.

Dit was het overzicht van 4-5-6 oktober, vrijdag komt er weer een midweekse update. Wil je tussentijds ook op de hoogte blijven van onze talenten? Kijk eens op onze Instagram! @kingstalentnl

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.