Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Toen ik dat hoorde dacht ik meteen “hier moeten we dan voor gaan!” Moria Bouwmeester

Toen ik dat hoorde dacht ik meteen “hier moeten we dan voor gaan!” Moria Bouwmeester

Moria Bouwmeester, moeder van student-athlete Marcia van de Zanden, vertelt over de droom van haar dochter en hoe ze het traject heeft ervaren.

Wat vindt u ervan dat uw dochter naar Amerika vertrekt om daar haar studie en sportcarrière te vervolgen? 

Ik vind het een hele mooie uitdaging voor Marcia, een levensveranderende uitdaging zelfs!
Marcia heeft haar mavo en havo diploma op zak en heeft geen idee welke studie ze wil volgen.
Wat ze wel weet is dat ze wil voetballen (het liefst iedere dag) en dat ze op zoek is naar een sportieve uitdaging. Dat kan in Amerika!
Dat ze daarbij tevens een studie moet volgen is mooi meegenomen.

 

Wat heeft u ervan overtuigd om voor Marcia de uitdaging aan te gaan om naar Amerika te gaan? 

Marcia heeft nu een tussenjaar, ze werkt veel maar ik merk ook dat ze “de wereld wil ontdekken”. Zo zijn er diverse buitenlandse “projecten” langsgekomen waar ik zo mijn twijfels bij had. Op een dag kwam ze met informatie over KingsTalent. Ik heb haar toen gezegd “dat ziet er gaaf uit, ga maar meer informatie vragen”.

Vervolgens had Marcia een eerste telefoongesprek met Raoul. Nadat hij allerlei vragen aan haar gesteld had vroeg hij “Dus het lijkt jou wel leuk om in Amerika te voetballen en te studeren?” Het antwoord van Marcia was: “Ja, dat is echt mijn droom”. Toen ik dat hoorde dacht ik meteen “hier moeten we dan voor gaan!”

Mijn uitgangspunt is dat een kind met een droom als deze toch afhankelijk is van de ouders en dat ik als ouder dus een belangrijke rol speel in het verwerkelijken van deze droom.

Het gesprek wat wij vervolgens hadden bij KingsTalent gaf mij een goed gevoel. Marcia gaat naar Amerika maar toch op een soort van gecontroleerde manier.

Dat voelt goed en veilig voor ons allemaal.

 

Wat vindt u van de begeleiding vanuit KingsTalent gedurende het traject? 

Prima! Raoul is op ieder moment van de dag, avonden en weekenden voor ons bereikbaar geweest. Het is een traject waarin je steeds doorgaat naar een volgende stap.

 

Is er aan de verwachtingen voldaan die jullie hadden op het moment dat jullie je hebben aangemeld bij KingsTalent? 

Jazeker! Alles is vanaf dag 1 goed opgepakt. Steeds op weg naar een volgende stap.

 

Zou jij andere ouders (en spelers) aanraden om ook dit traject te starten om te kijken naar hun mogelijkheden voor studie & sport in Amerika? 

Als het kind graag wil sporten en studeren in Amerika zou ik dat zeker doen! Uit ervaring weet ik hoe het is om in het buitenland te leven, wonen, werken, het is een fantastische ervaring waar je je hele leven de vruchten van plukt. Marcia heeft een University getroffen die voor Amerikaanse begrippen niet zo groot is (4500 studenten) maar waar eigenlijk alles in het teken van de sport staat. Fantastisch toch als je een kind hebt wat iedere dag wilt sporten!

 

Wat wil je meegeven aan ouders die het traject starten bij KingsTalent? Waar moeten ze rekening mee houden? 

Tip 1: Ik zou aanraden om het traject een jaar van tevoren te starten. Er zijn best veel acties nodig die min of meer tijd nodig hebben. Het maken van videobeelden van voetbal wedstrijden heeft best wat tijd in beslag genomen. Zeker door Covid waren er veel wedstrijden afgelast, dat heeft ons ook tijd gekost. Er moet ook een SAT test en/of Duolingo gemaakt worden, dat vraagt ook aandacht en tijd. Ook is mijn ervaring dat het voor ouder, kind en de omgeving fijn is om, step by step, te wennen aan het avontuur. Amerika is tenslotte best een eind van huis. Door zonder tijdsdruk het proces te doorlopen wen je steeds meer aan het avontuur en werk je in feite ergens naar toe. Als er dan uiteindelijk ook een hele leuke University op je pad is gekomen dan leef je er echt helemaal naar toe!

 

Tip 2: Als scholen zich melden probeer dan contact te maken met Nederlandse sporters die al op die school zitten (of zaten). Het geeft je veel duidelijkheid over het dagelijkse leven daar. Wij hebben gesproken met verschillende meiden die al op de University zitten waar Marcia naar toe gaat. Ook heb ik met ouders gesproken. Die gesprekken waren uiteindelijk van grote toegevoegde waarde in het maken van onze keuze.

 

Tip 3: Zoek op internet naar de scholen die zich melden (web, youtube, instagram). Het geeft een goed beeld van de school. Door dit te doen zijn wij met een aantal scholen niet eens in gesprek gegaan.

 

Tip 4: Spreek meerdere keren (videocall) met de coaches die zich gemeld hebben als de school die zij vertegenwoordigen je aanspreekt. Wij hebben verschillende videocalls gehad en ook dat heeft zeker meegewogen in onze eindkeuze.

 

Tip 5: Er zijn diverse vakantieperiodes op de university. Marcia start half augustus en kan begin december al naar huis omdat de University de hele maand december dicht is.  Daarmee is ze dan 3,5 maand weg, dat voelt toch net wat anders dan te zeggen « ze vertrekt voor 4 jaar naar Amerika ». Zoals wij het berekend hebben is de langste periode tussen vakanties 3,5 maand. Ze kan in principe dus een paar keer per jaar naar huis. Nu is de vraag natuurlijk of ze iedere vakantie naar huis wil komen😊!

 

Tip 6: Kijk naar de kosten van de school, deze lopen per school nogal uiteen. Sommige coaches melden bij het 1ste contact al de schoolkosten dus dan kun je meteen zien of die school financieel haalbaar is ja/nee.

 

Heeft u nog tips voor KingsTalent om de begeleiding beter te maken? 

Alles kan altijd beter maar ik kan hier nu eigenlijk niets melden. Dat komt denk ik omdat Raoul steeds bereikbaar was.

 

Tot slot, gaat u zelf nog bij Marcia op bezoek om alles van dichtbij mee te maken? 

Jazeker, wij willen graag zien hoe ze daar voetbalt, leeft en woont! Het is wel zoeken naar redelijk betaalbare vluchten maar dat komt vast goed. Ook zijn er al familieleden en vrienden die zeggen dat ze Marcia gaan opzoeken. Zo zal ze steeds kunnen uitkijken naar familie of vrienden die haar komen bezoeken.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.