Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lotte Bovij verlaat de Eredivisie en volgt haar droom

Lotte Bovij verlaat de Eredivisie en volgt haar droom

Van spelen bij de jongens naar de eredivisie vrouwen van Excelsior/Barendrecht; Lotte Bovij gaat nu haar droom achterna en gaat studeren en voetballen in Amerika. Ze gaat spelen voor Iona College uit New York wat uitkomt in de hoogste competitie van het College Soccer.

 

De net 18-jarige Lotte speelde vanaf haar 6e tot haar 16e bij BVCB uit Bergschenhoek waar ze altijd tussen de jongens heeft gespeeld. Ze heeft de selectie teams tot de O-17 doorlopen en is altijd geselecteerd voor de KNVB-selecties. In het seizoen 2017/2018 maakte ze de overstap naar het dames voetbal en ging ze spelen voor BVV Barendrecht in de Topklasse. Op haar 17e maakte Lotte haar debuut in de eredivisie voor vrouwen bij Excelsior/Barendrecht. Dit seizoen is ze onderdeel van de selectie van de eredivisie ploeg waar ze veel heeft geleerd wat ze in Amerika kan gaan gebruiken.

Lotte is een sterke verdediger die beschikt over een goede sliding die altijd vol het duel in gaat. Met haar 1,81m is Lotte een grote verdediger die goed is in de lucht zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Haar goede pass zorgt ervoor dat ze vaak de voetballende oplossing kan zoeken, maar ook heeft ze een goede lange pass in de benen waarmee ze de diepte kan zoeken. Met Lotte als versterking heeft de verdediging van Iona College een rots in de branding in huis gehaald waar ze de komende jaren op kunnen bouwen.

 

Bij Iona College gaat Lotte op het hoogste college niveau spelen in de Metro Atlantic Athletic Conference. Hier gaat ze het opnemen tegen scholen als Monmouth University en Marist College op mooie locaties in en rondom New York. Bij Iona College gaat Lotte in ieder geval genieten van geweldige faciliteiten en een goed veld. In januari heeft Iona met Todd Plourde een coach binnengehaald met 12 jaar D1 ervaring bij Yale. Deze ervaren coach weet dus wat het inhoud om op het hoogste niveau te presteren net zoals Lotte in de Eredivisie.

 

Wij wensen Lotte al het succes bij Iona College en hopen dat ze met haar team mooie resultaten mag behalen. Wij brengen jullie de laatste nieuwtjes over Lotte’s Amerikaans avontuur. Wil jij net als Lotte en onze andere talenten topsport combineren met een studie in Amerika? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.