Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Recap Women’s Soccer Showcase

Recap Women’s Soccer Showcase

Op 8 en 9 februari 2020 hebben Nederlandse en Duitse getalenteerde voetbaldames zich in de schijnwerpers kunnen spelen onder toezicht van 28 Amerikaanse coaches. Deze coaches zijn niet voor niets vanuit Amerika naar Düsseldorf gevlogen, want maar liefst 60% van alle speelsters wist de interesse te wekken van de overgevlogen coaches!

 

Toen iedereen zich zaterdag rond een uur of twee had aangemeld bij de lobby van het Tulip Inn hotel, kregen de dames een half uurtje de tijd om zich op te warmen op het kunstgrasveld. Om 14:45 was het tijd voor de eerste showcasewedstrijd van het event. Deze werd opgevolgd door een keeperssessie en de andere twee showcasewedstrijden van de dag. Naast de wedstrijden en keeperssessies was er zaterdag om 18:00 ook nog tijd voor een gezellig diner waar de aanwezigen elkaar beter konden leren kennen. Dik verdiend na een dag hard werken!

 

De zondagochtend begon om 08:00 met een vroeg, maar lekker ontbijt. Na het ontbijt werd er een informatieve presentatie gegeven. Er werden allerlei zaken besproken met betrekking tot sporten in Amerika, zoals: de faciliteiten van verschillende scholen, de ervaringen van pre-seasons van de aanwezige coaches, wat de coaches van de spelers verwachten, hoe je je kansen kunt optimaliseren en hoe je leven als studentatleet eruit kan komen te zien. Kortom, een erg informatieve en nuttige presentatie voor de talenten en hun ouders!

Na de presentatie was het weer tijd voor actie! De speelsters kregen de kans om zich op te warmen en maakte zich vervolgens klaar voor de laatste drie wedstrijden van deze showcase. De laatste kans voor de speelsters om een goede indruk te maken op de Amerikaanse coaches!

 

Voordat de zondag werd afgesloten was er nog tijd voor een lunch waar alle wedstrijden en prestaties nog eens besproken konden worden. Vervolgens kregen de coaches nog zo’n twee uur de kans om een persoonlijk gesprek aan te gaan met de speelsters die een goede indruk wisten te maken de afgelopen twee dagen.

 

Al met al hebben wij, samen met onze 17 aanwezige Nederlandse talenten, het als een zeer leuke en geslaagde showcase ervaren. Namens KingsTalent willen wij alle betrokkenen enorm bedanken voor het maken van een enorm leuk en leerzaam event!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.