Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Olivier van der Eijk vertrekt naar de University of Dubuque!

Olivier van der Eijk vertrekt naar de University of Dubuque!

Het avontuur van Olivier van der Eijk komt steeds dichterbij. De allround voetballer van BFC vertrekt deze zomer naar Amerika om daar een studie te starten aan de University of Dubuque. Naast studeren zal hij zijn steentje bijdragen voor het voetbalteam van de school uit Iowa.

Zodra Olivier oud genoeg was om zich aan te mogen melden bij zijn lokale vereniging BFC Bussum, deed hij dat direct. Hij speelde in de hoogste jeugdteams bij zijn club en werd zelfs twee keer kampioen. Vorig jaar speelde hij in de O17-1 waarmee ze bovenaan stonden in de competitie, maar door COVID-19 werd het seizoen helaas vroegtijdig beëindigd. Olivier is een multi-inzetbare speler die uit de voeten kan als linksback, linkshalf of linksbuiten, maar zijn voorkeur gaat uit naar linksback. Olivier is goed in het geven van voorzetten en sleutelpasses waarmee hij zich de afgelopen jaren heeft laten gelden als top assistgever. Olivier is een echte teamspeler en een leider op het veld.

Zijn toekomstige voetbalteam bestaat vooral uit Amerikanen maar er is een andere nationaliteit die veel voorkomt in de ploeg van de University of Dubuque. Naast spelers uit Duitsland, Engeland en Ierland spelen er maar liefst 8 mensen uit Zweden in het team. Er is dus al behoorlijke Europese inbreng. Het team van de school komt uit in de American Rivers Conference. Wij zijn ervan overtuigd dat Olivier hier perfect tussen past en dat hij ook hier de ene na de andere assist achter zijn naam zal zetten.

Zet hem op Olivier, geniet van dit Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.