Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Lotte Bovij in voorbereiding op transfer naar New York!

Lotte Bovij in voorbereiding op transfer naar New York!

Deze zomer vertrekt Lotte Bovij naar Amerika om hier haar sport te combineren met een studie. Wij horen graag meer over haar en waarom ze deze zomer het avontuur aangaat in Amerika. Ben jij net zo geïnteresseerd als wij lees het interview hier beneden.

 

 

 

Hee Lotte, Deze zomer vertrek je naar New York om uit te komen voor Iona College! Kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Mijn naam is Lotte Bovij en ik kom uit Bergschenhoek. Ik voetbal vanaf mijn 6ejaar en heb tot mijn 16ebij BVCB in jongensteams gevoetbald. Twee seizoenen geleden ben ik overgestapt naar het damesteam van BVV Barendrecht in de Topklasse. Ik mocht toen vanaf een bepaald moment ook meetrainen met het Eredivisieteam van Excelsior/Barendrecht. Afgelopen seizoen mocht ik de overstap maken naar de selectie van Excelsior/Barendrecht.

 

Hoe ben je erbij gekomen om je studie te gaan combineren met topsport in de VS? En wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd om dit te realiseren?
Ik las een paar jaar geleden een verhaal van een meisje dat in de VS ging voetballen en studeren en toen dacht ik meteen: “dat wil ik ook”. Die gedachte liet me niet meer los en ik heb het toen uitgebreid met mijn ouders besproken. Zij vonden het meteen een goed idee, alleen al voor mijn persoonlijke ontwikkeling, en vervolgens hebben we contact gezocht met KingsTalent. We hebben toen een recruiting filmpje gemaakt en daarop werd eigenlijk direct gereageerd door een College in de staat New York (vlak bij New York City). Deze plek leek mij meteen perfect en ik werd uitgenodigd door de school om te komen kijken. Vorig jaar in september ben ik samen met mijn ouders gaan kijken en toen wist ik het zeker. Op 15 november 2018 heb ik de NLI getekend.

 

 

 

Naar welke universiteit maak je de stap en heb je al contact met toekomstig teamgenoten of je coach? Zo ja wat heb je al van je teamgenoten of je coach te horen gekregen?
Ik ga studeren en voetballen bij Iona College in New Rochelle. Ik zit in een appgroep met mijn toekomstige teamgenoten. Met mijn coach heb ik af en toe contact.

 

Het voetbal is wat anders dan je wellicht gewent bent… Ben je jezelf aan het voorbereiden op de stap naar Amerika zoals extra trainen in de gym? Zo ja, wat doe je als voorbereiding?
Ja, het klopt dat het fysieker is. Ik heb van de coach een workout program gekregen. Omdat ik het afgelopen jaar al vier keer per week trainde, is mijn basisconditie goed. Ik ben nu bijna dagelijks aan het trainen met een persoonlijke coach, zowel op techniek als op kracht. Zo hoop ik superfit aan de start te verschijnen.

 

 

 

Er gaat natuurlijk in korte tijd veel veranderen, wat ga je het meest missen aan Nederland en waar kijk je het meest naar uit in de VS?
Ik ga mijn familie, vrienden en vriendinnen het meest missen. Daarnaast zal ik mijn hond Micha ook heel erg gaan missen en dan vooral het knuffelen met hem. Ik kijk het meest uit naar de combinatie van studeren en voetballen, nieuwe mensen leren kennen en een ervaring op te gaan doen voor de rest van mijn leven.

 

Je hebt al een aantal clubkleuren gedragen, welke kleur heeft het tenue wat je na de zomer gaat dragen en welk tenue uit je carrière vind je het mooist?
Het tenue is bordeaux rood met gele en gouden details. Ik heb inderdaad een aantal clubkleuren gedragen, waarbij ik het blauwwitte tenue van BVCB het mooiste vind.

 

 

 

In Nederland is een uitwedstrijd maximaal 3 uur rijden in de VS is dat wel anders. Weet je al waar je naartoe moet voor uitwedstrijden en hoe en hoelang je dan reist?
Het reizen vindt plaats in de staten New York, New Jersey en Connecticut. Volgens mij is dat allemaal met de bus te doen, maar het zijn lange reizen (zeker langer dan drie uur).

 

Welke nationaliteiten komen er voor in jou team?
Bij mij zitten relatief veel Amerikaanse meiden in het team. Verder zit er een Spaanse en een Engelse in mijn team.

 

 

 

In Amerika is het normaal dat voor elke wedstrijd het Amerikaans volkslied wordt gespeeld, wat vind je hiervan en ben je de tekst al aan het oefenen?
Ik hoor van iedereen dat dat een mooie traditie is en dat dit best bijzonder is. Het draagt bij aan de sportbeleving in de VS. Ik heb nog niet geoefend, daar moet ik nog even aan werken.

 

Wij willen je hartelijk bedanken voor je tijd en ten slotte wil ik je vragen waar je het meest naar uit kijkt in Amerika?
Zoals hierboven al gezegd kijk ik het meest uit naar de combinatie van studeren en voetballen, nieuwe mensen leren kennen en een ervaring op te gaan doen voor de rest van mijn leven. Ik wil mijn horizon verbreden, zowel op sportief als op persoonlijk vlak.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.