Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Hockeyen bij de Virginia ‘Hoos’ – Amber Ezechiels

Deze week staat Amber Ezechiels bij ons in de schijnwerpers! De jeugdinternational van oranje onder-18 verliet haar Hockeyclub Amsterdam deze zomer voor een avontuur bij de Virginia ‘Hoos’ en heeft het hier enorm naar haar zin! De dynamische middenveldster speelt bij een team dat meedraait op het hoogste college niveau in de VS, presteren is wat van Amber geëist wordt.. en presteren dat doet ze! Ze is een vaste waarde in het team en een van de belangrijke schakels.. maar hoe ziet zo’n week bij een top hockey team er nu uit voor Amber? Wij vroegen het haar..!

 

 

Monday 10/01
Op maandag morgen heb ik altijd om 9:00 mijn eerste les: Introductory Sociology. Vroeg uit bed, snel in de dinning hall even ontbijten en dan op de scooter richting de les. Na deze les heb ik om 10:00 mijn volgende les: Intro Western Religious Trads. Na de les heb ik veel tijd en ga ik daarom altijd naar treatments. Hier word ik behandeld aan dingen waar ik last van heb. Na treatmens ga ik even snel wat lunchen en daarna snel door naar mijn Physics les. Vandaag heb ik voor Physics mijn eerste tentamen dus dat is best spannend. Na physics heb ik mijn tweede tentamen van de dag voor Sociology (het is een inhaal tentamen). Na deze te hebben afgerond heb ik de rest van de dag vrij, want op maandag hebben wij altijd een off day.

 

 

Tuesday 10/02
Vandaag begint mijn dag om 11:00 uur, dus dat betekent eerst lekker uitslapen…  ik heb lessen van 11:00 tot 13:45 en daarna snel door naar de training die om 14:45 begint. Op dinsdag bekijken we altijd film, dus vandaag ook weer. We krijgen te horen dat we een onweer/bliksem waarschuwing hebben tot 16:00 dus we moeten binnen blijven tot 16:00. Om 16:00 gaan we naar buiten en hebben we getraind tot 17:45. Eigenlijk hebben we om 17:15 altijd krachttraining maar de coachen waren dat soort van vergeten, dus nu hebben we maar 15 minuten krachttraining. Nadat de training is afgelopen, eten we met zijn alle avond in de dinning hall speciaal voor atleten en daarna moeten we snel door om naar een ervaringsverhaal van Brenda Tracy te luisteren… dit verhaal was heel indrukwekkend #SetTheExpectation

 

 

Wednesday 10/03
Op woensdag begint mijn dag weer op 9:00 en dan heb ik les tot 10:50, daarna ga ik snel naar het hockeyveld om te trainen met twee andere meiden. “individual practice”.  Na deze training moet ik snel weer naar mijn physics les die begint om 13:00. Om 15:30 hebben we weer training, dus na de les rijd ik naar de kleedkamer om daar een beetje te chillen en te wachten tot dat mijn training begint. 15:30 begint training en we trainen tot ongeveer 17:30. Na de training eten we weer met zijn alle in de dinning hall en daarna moet ik snel door naar mijn discussie voor de religie les. De discussie is van 19:00-19:50. Mijn moeder is in Charlottesville dus na de les ben ik met mijn moeder nog ergens koffie gaan drinken.

 

 

Thursday 10/04
Elke donderdag hebben we “Hydration test” om te kijken of we genoeg water hebben gedronken. Dit moet ik rond 7:30 in de ochtend doen, omdat ik om 8:00 weer een discussie heb. Na deze discussie pak ik mijn koffer in en ga ik naar de kleedkamer om alles voor te bereiden, want vandaag gaan we naar Duke. Om 11:00 rijden we weg naar Duke en om 15:30 komen we daar aan, om gelijk te gaan trainen. Na de training eten met zijn alle avond en de rest van de avond hebben we vrij om te doen wat we willen.

 

 

Friday 10/05
Vandaag is de wedstrijd pas om 18:00, dus de dag begint rust met een ontbijtje. Na het ontbijt hebben we ongeveer twee uur vrije tijd en daarna zijn we gaan wandelen en lunchen. Na de lunch begint de voorbereiding op de wedstrijd. Eerste een meeting en daarna omkleden en koffers inpakken om vervolgens naar het veld te gaan. We speelden een heel goeie wedstrijd, de eerste helft bleef het dan ook 0-0. Helaas begin tweede helft scoorden Duke als snel de 1-0 en het lukte ons niet om een doelpunt te maken. Ook al hadden we verloren, we hadden wel een hele goede wedstrijd gespeeld, dus de busreis terug was best gezellig. 😉

 

 

Saturday 10/06
We zijn om 1:00 vanochtend teruggekomen van Duke, dus de training van vandaag begint gelukkig pas om 12:00 zodat we even kunnen uitslapen. Om 12:00 doen we eerst film om vervolgens dingen te kunnen toepassen op de training. We trainen tot 14:00, daarna ben ik snel gaan douchen en omkleden om samen met mijn moeder naar Richmond te rijden. In Richmond is een grote shopping mall, dus daar heb ik me met mijn moeder de hele middag vermaakt! Teruggereden naar Charlottesville en daar lekker avond gegeten. Toen op tijd weer naar mijn dorm om op tijd naar bed te kunnen, want morgen is GAME DAY!

 

 

Sunday 10/07
Vandaag mogen we weer en we hebben er zin in! Vandaag spelen we al om 13:00, dus om 10:00 verzamelen en ontbijten met zijn alle. Daarna chillen we met zijn alle in de kleedkamer en om 11:40 hebben we corner defense meeting, om te bespreken wat we gaan doen. Vervolgens hebben we om 12:00 de teambespreking, met nog wat videobeelden en hierna zijn we helemaal klaar voor deze wedstrijd! We komen snel 1-0 voor, maar binnen 5 minuten scoren zij de 1-1. We geven niet op en 10 minuten voor tijd scoren wij de 2-1, eindelijk! We winnen de wedstrijd, en het voelt zo goed 😊  “s avonds ben ik uiteten gegaan met mijn moeder en vier andere teamgenoten, het was de laatste avond van mijn moeder dus dat was heel gezellig.

Fijn om te horen en zien dat je goed op je plek zit daar Amber! Leuk om eens te weten hoe jullie drukke schema er nu uitziet. We blijven je prestaties op de voet volgen! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse verhalen of avonturen van onze talenten? Volg ons dan nu op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.