Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Geert Bijl signs at Missouri Valley College, Marshall, Missouri

Geert Bijl signs at Missouri Valley College, Marshall, Missouri

 

Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Geert Bijl. De 19-jarige middenvelder van FC Zutphen ondertekende gisteren zijn contract bij het Missouri Valley College men’s soccerteam. Einde van de zomer zal Bijl zich aansluiten bij het team uit Marshall.

 

 

 

Bijl is een multifunctionele middenvelder die begon met voetballen bij SV Kampong waar hij tot zijn 15e diverse selectieteams heeft doorlopen. Daarna vertrok hij naar FC Zutphen waar hij inmiddels is doorgestoten tot de basiself van het vaandelelftal. Bij het eerste elftal van FC Zutphen, dat uitkomt in de eerste klasse zaterdag, heeft hij zich snel opgewerkt tot gewaardeerde basiskracht op het middenveld. De technische middenvelder heeft een krachtig rechterbeen waarmee hij met enige regelmaat een doelpunt meepikt. Met het vertrek van Bijl naar Amerika zal FC Zutphen op zoek moeten naar een vervanger.

 

 

Vanaf augustus dit jaar sluit Bijl aan bij het Missouri Valley College men’s soccerteam. De MVC Vikings staan onder leiding van Vladimir Simic die al 14 jaar werkzaam is als hoofdcoach van the Vikings. De Vikings komen uit in de NAIA’s Heart of American Athletic Conference waar ze bovenin meedraaien. Dit jaar miste the Vikings net de play-offs om het kampioenschap. Met de aanvallende impulsen en het scorende vermogen van Bijl hoopt Simic komend jaar wel door te kunnen stoten tot de play-offs. “Met de vaardigheden van Geert hopen we dit jaar de slag op het middenveld te winnen. Daarnaast hopen we te profiteren van zijn doelpunten. Ik kan niet wachten totdat we met hem kunnen gaan werken.”

 

 

 

Bijl zal in Marshall samen gaan spelen met spelers uit Engeland, Spanje, Servië. Noord-Ierland, Venezuela, België, Amerika en Brazilië. Kortom, genoeg verschillende culturen om er een fantastisch avontuur van te maken.

 

KingsTalent wenst Geert heel veel plezier en succes in The States en wij zullen zijn avonturen blijven volgen,. Wil je Geert’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.