Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Frederique Zandbergen vertrekt naar Virginia, Amerika!

Frederique Zandbergen vertrekt naar Virginia, Amerika!

Frederique Zandbergen zal na deze zomer een studie gaan volgen. In tegenstelling tot de meeste mensen zal Frederique dit niet in Nederland gaan doen, maar aan de Old Dominion University in Norfolk, Virginia. Dit jaar is ze geslaagd voor haar HAVO diploma en is ze klaar om te gaan studeren aan de andere kant van de oceaan. Daarnaast zal ze aansluiten bij het hockeyteam van de school en mag ze deze vertegenwoordigen op het veld.

Frederique is een multi-inzetbaar talent wat zowel in de voorhoede als op het middenveld kan spelen. Overigens komt ze het best uit de verf wanneer ze centraal op het middenveld speelt. Ze speelt momenteel bij HC Tilburg waar ze al vanaf haar 6e actief is. Ze heeft hier de jeugd doorlopen en speelde in de hoogste teams van haar leeftijdscategorie waarmee ze op hoog nationaal niveau speelde. Daarnaast deed ze met haar team mee aan internationale toernooien. In 2018 speelde ze met het O15 team van Tilburg op het Holland Elite Cup toernooi. Deze wisten ze te winnen en Frederique werd zelfs verkozen tot beste speelster van het toernooi. In het seizoen 2019-2020 speelde ze in het O16 team. In dit seizoen speelde ze 19 wedstrijden waarin ze 8 doelpunten maakte en maar liefst 19 assists gaf. Hiermee stond ze dan ook vanzelfsprekend bovenaan de ranglijst van haar team. Volgend seizoen zal ze Tilburg verlaten voor een avontuur in de VS. Met haar snelheid en haar scorend vermogen zal ze voor Old Dominion University een belangrijke versterking zijn.

Old Dominion University verwijst naar “The Old Dominion”, de bijnaam van de staat Virginia. De school beschikt over verschillende sportteams waaronder het hockeyteam waar Frederique zal gaan aansluiten na de zomer. Ze komen uit in de Big East Conference op D1 niveau. In het team spelen meerdere internationale speelsters waaronder een Franse, een Belgische, een Canadese en drie Nederlandse. Een van deze Nederlanders is Ilse Westera. Zorg jij ervoor dat Frederique goed opgevangen wordt in Norfolk?

 

Wij wensen Frederique heel veel plezier en succes in de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.