Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Celeste Veenstra – Presteren in de top bij East-Stroudsburg!

Deze week staat Celeste Veenstra in de picture! Celeste weet de laatste weken veel minuten te maken en heeft afgelopen weekend dan ook haar eerste goal en assist mogen noteren. De aanvalster kent net als de anders student-athletes een enorm druk programma, Celeste speelt bij East-Stroudsburg.. dit team stond kort geleden nog bovenaan aan de ranglijst! De Nederlandse moet zich dus ieder duel van haar best kant laten zien en dat is wat ze als de beste kan. Wij waren benieuwd naar hoe een week er uit ziet bij East-Stroudsburg.. 

 

 

Monday 09/24
Ik begin de week om 8 uur met college. Vervolgens heb ik een lunch meeting met mijn coaches in hun kantoor. We evalueren daar de afgelopen wedstrijden met beelden en daaruit zal je horen waar je aan moet werken of wat al heel erg goed gaat. De begeleiding van team bestaat uit twee full-time coaches, een full-time manager en twee vaste fysiotherapeuten. Ik heb 6 (!) verschillende tenues. Voordat de training begint ga ik eerst naar de fysio. Wij trainen 2 uur en daarna hebben wij een “Lift”. Dat is met gewichten jezelf sterker maken. Dat doen wij dan ook in een speciale “weightroom”. Na de “Lift” gaan we nog een video analyse doen voor onze volgende wedstrijd en dat duurde iets langer dan een half uur. Als wij daar klaar mee zijn, gaan wij snel rennen om snel te eten, omdat we daarop aansluitend onze “Study Hall” hebben. Dat zijn verplichte huiswerkuren die je moet doorbrengen in de bibliotheek op campus. Daarna is het al laat in de avond en wil je eigenlijk zo snel mogelijk naar bed.

 

 

Tuesday 09/25
We hadden gister laat te horen gekregen dat de wedstrijd van vandaag zou worden afgelast door slecht weer op onze campus. Daardoor hebben we vandaag een off-day. Ik begon mijn dag met mijn normale lessen. Toen ik klaar was ging ik lunchen met wat meiden op campus. Omdat we een offday hebben, kan ik nu afspraken plannen met mijn professoren. Daar was mijn middag mee gevuld. Daarna heb ik 2 essays geschreven en nog wat huiswerk gedaan. ‘s Avonds met een paar team genoten wat ijs halen en lekker bij praten, omdat we elkaar al niet zo heel veel zien ;).

 

 

Wednesday 09/26
Woensdag begint de dag weer met lessen om 8.00 uur. Toen ik daar klaar mee was had ik wat afspraken staan voor werkgroepen om daaraan te werken. Daarna ging de vaste routine weer in. Fysiotherapeut voor een uur anderhalf uur en daarna naar de training. We hadden een rustige training omdat we een wedstrijd de volgende dag hebben. Na de training gingen we weer door naar “Study Hall” en al ons huiswerk afmaken en vervolgens naar onze kamer. Ik zit in een hele nieuwe tweepersoons kamer op campus en vlak bij het hockey veld. Ik heb een meal deal, zodat ik 3 keer per dag kan eten op campus. Het eten is goed verzorgd.

 

 

Thursday 09/27 GAMEDAY!!!
Ik begin mijn dag weer met een paar lessen. Na de lessen meteen wat huiswerk gedaan en toen door naar de fysiotherapeut en voorbereiden op een belangerijke wedstrijd (GAMEDAY!!!). We moeten tegen West Chester die zijn vaak bij de “Final Four” dus het was een spannende wedstrijd. Helaas hadden we in Over Time verloren met 2-1. De meeste wedstrijden zijn Live op internet te volgen met beeld en geluid, en soms zelfs met commentator. Tevens worden alle acties via een soort Twitter systeem ook live op internet doorgegeven. Mijn ouders kunnen de meeste wedstrijden meekijken vanuit Nederland. Balend hebben we de avond afgesloten met ze allen.

 

 

Friday 09/28
Mijn vrijdag start weer met een paar lessen om 8.00 uur en daarna heb ik een afspraak met een groep waar ik mee ga presenteren. Er moeten wat voorbereidingen voor worden gedaan. Daarna gaan wij een kleine training doen om nog even los te komen en een paar ballen te raken voor dat we vertrekken. Na de training moeten we snel douchen en ons spullen pakken voor onze uit-wedstrijd tegen Seton Hill dichtbij Pittsburgh. De reistijd naar de bestemming is ongeveer 5 uur met de bus. We hebben ons erg vermaakt in de bus met veel spelletjes en we hebben een film gekeken. De tijd vliegt voorbij. Wij komen om 22.30 aan in het hotel. We kregen de sleutels en zijn meteen ons bed gaan opzoeken.

 

 

Saturday 09/29 GAMEDAY!!!
We beginnen onze wedstrijddag met een lekker ontbijt in het hotel met z’n allen. Daarna hebben we wat tijd voor ons zelf. Ik ging even langs de fysio en de coaches. Daarna gaan wij met de bus naar Seton Hill. We winnen uiteindelijk met 6-0 en ik heb mijn eerste goal gescoord voor ESU. Na de wedstrijd gingen we meteen douchen en weer de bus in. Kleine stop voor wat eten en meteen door naar ESU. Het was weer 5 uur terugrijden. In de bus heb ik wat huiswerk gedaan en wij hebben 2 films gekeken. Toen we terug waren, hebben wij nog een kleine meeting over aankomende week omdat de conference wedstrijden beginnen. Toen kregen we ook te horen dat we vrij hadden voor de hele zondag.

Sunday 09/30
Zondag begin ik mijn dag met shoppen met een teamgenoot en ook om even van de campus af te gaan. In de middag hebben we American Football gekeken en een tijd met mijn familie ge-facetimed. We hebben de avond afgesloten met een game night bij iemand thuis.

Dit is een typische week van een speelster / student aan East Stroudsburg University (ESU). Velen komen uit de staat Pennsylvania, maar er komen ook een aantal speelsters uit andere staten en 1 speelster uit Australië.

 

 

Een week bij het East-Stroudsburg Field Hockey team is dus niet zo maar iets.. Celeste kent een druk programma in de Verenigde Staten maar dat gaat haar tot op heden uitstekend af. Fantastisch om te zien dat je het naar je zin hebt Celeste..! We blijven je op de voet volgen. Benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.