Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Britt Verstegen over haar blessure in Amerika

Britt Verstegen is speelster van het damesvoetbalteam van Young Harris. Het is haar tweede seizoen bij Young Harris, wat ligt in de staat Georgia. In haar eerste seizoen speelde Britt als verdedigende middenvelder of centrale verdediger mee in elf wedstrijden en in het huidige seizoen had ze vijf wedstrijden gespeeld tot het noodlot toesloeg en ze zwaar geblesseerd raakte. Britt legt ons hoe ze geblesseerd raakte en hoe de revalidatie in zijn werk gaat in Amerika. 

Hoe bevalt het avontuur je in Amerika tot nu toe?
Het bevalt me erg goed, ik heb totaal geen spijt van mijn keuze om naar Amerika te gaan. Ik heb veel meer verantwoordelijkheden nu ik hier op mezelf woon en ik alles grotendeels zelf moet regelen.

Hoe kijk je terug op het eerste jaar?
Het eerste jaar is zeker goed gegaan. Qua voetbal hadden we als team een slechte start, maar hebben we het uiteindelijk tot de halve finale van PBC toernooi geschopt, en dit was nog nooit eerder gebeurd. Ik had zelf een wisselvallig seizoen met ups & downs o.a. door een hersenschudding in begin. Ik hoopte juist dit jaar, als tweedejaars, hierop te bouwen en een beter individueel seizoen te hebben, maar jammer genoeg is dat niet helemaal zo gegaan.

Helaas ben je geblesseerd geraakt, zou je kunnen vertellen wat er is gebeurd en waar je aan geblesseerd bent geraakt?
Het was een gewone wedstrijddag en we speelden een non-conference game tegen Emmanuel. In de tweede helft kwam ik 25 minuten voor tijd in als spits. Ik kreeg een steekpass richting goal en had een één tegen één duel met de verdediger, de bal veranderde van richting en ik probeerde mee te draaien. Ik plantte met linkerbeen en draaide maar op dat moment voelde ik iets in mijn knie, vanaf toen had ik meteen constante pijn. Ik heb het moment vaak genoeg terug gekeken en elke keer vraag ik mezelf af hoe ik het nou gedaan heb. Het leek helemaal niet op een ernstige blessure, maar uiteindelijk bleek uit de MRI dat ik mijn voorste kruisband, binnenste kruisband had afgescheurd en mijn meniscus had ingescheurd, ze noemen het hier ook wel de unhappy triad.

Hoe snel ben je geopereerd en hoeveel maanden moet je revalideren?
Ik ben best snel geopereerd, ongeveer 3 weken nadat ik de blessure opliep. Een paar dagen na die wedstrijd ben ik met mijn athletic trainer naar de dokter gegaan en moest ik een MRI laten maken, die heb ik de week erna laten doen. Ik kreeg dezelfde middag nog de uitslag te horen van mijn athletic trainer, ik had het van tevoren deels geaccepteerd, maar om de definitieve uitslag te horen was nog steeds lastig. De week erna kwam de dokter naar de school toe en bespraken we wanneer de operatie zou zijn, hoe hij te werk gaat etc. Ik kon zelf bepalen wanneer ik de operatie zou willen hebben en uiteindelijk koos ik voor fall break, zodat ik een paar dagen geen school had en rustig aan kon doen. De operatie was dus 9 oktober en deze is erg goed gegaan. Ze hebben een nieuwe voorste kruisband geplaatst en de meniscus bijgewerkt. De dokter zegt dat het zo’n 9 maanden tot 1 jaar kan duren voordat ik weer volledig mee kan spelen. Het staat niet vast en kan zomaar korter of langer zijn, maar ik hou me voorlopig aan die 9 maanden.

Hoe heeft je team erop gereageerd?
Het team reageerde erg goed, maar er was wel redelijk veel ongeloof over de ernst van de blessure, ik denk dat niemand had verwacht dat ik ze alle drie had afgescheurd en/of ingescheurd.

Je kunt nu natuurlijk niet spelen, maar hoe ziet een wedstrijddag er nu uit voor jou? Ga je wel gewoon mee naar de wedstrijden?
Wedstrijddagen zien er anders uit, maar ik blijf zoveel mogelijk bij het team, in plaats van de pre-game stretch etc., ben ik hersteloefeningen aan het doen. De uitwedstrijden ,die doordeweeks worden gespeeld, kan ik daarentegen niet meegaan. De busreizen met mijn knie zijn niet te doen, ook omdat de afgelopen paar uitwedstrijden allemaal 4 uur of langer reistijd hadden. Ik loop in een brace die nog volledig gestrekt moet zijn en in een bus met weinig ruimte is dit niet heel comfortabel. Ik kijk dan gewoon de uitwedstrijden via de livestream.

Word je nog steeds actief betrokken bij het team?
Ik ben nog steeds erg betrokken bij het team, zo ben ik gewoon bij elke meeting, training en wedstrijd. Het enige wat nu meer voor gaat zijn de lessen die ik normaal gesproken mis door een uitwedstrijd of de voorbereiding van de wedstrijd.

Waar zie je het meeste tegenop in je herstelperiode?
Ik zie het meeste tegen de lengte van de revalidatie op, het is een zo’n lang herstel en het zal ook nog een hele tijd duren voordat ik weer een bal mag aanraken en echt weer kan voetballen. Ik probeer daarom ook niet heel ver in de toekomst te kijken, een paar weken vind ik ver genoeg.

Britt, bedankt voor je verhaal en heel veel succes met je revalidatie!

Wil je op de hoogte blijven van onze talenten? Houd onze Instagram in de gaten voor dagelijkse updates! @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.