Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Samu Siemens vertrekt naar Akron

Samu Siemens vertrekt naar Akron

Samu Siemens gaat dit jaar de overstap maken naar Akron University. Samu stapt deze zomer op het vliegtuig richting Ohio.

Samu begon op zijn 4e met voetballen bij Graaf Willem VAC. In de onder-9 werd hij al gescout voor ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Vanaf de onder-11 speelt Samu bij Sparta. In zijn eerste jaar werd hij verkozen tot aanvoerder van zijn team.

Bij Sparta verdiende hij een ‘Beste speler’ award tijdens een internationaal toernooi. Samu’s talent bleef niet onopgemerkt en hij werd geselecteerd voor het KNVB Talententeam. Ook bij het Nederlands Elftal schopte hij het tot de voorselectie van de onder-14 en behaalde uiteindelijk het onder-15 2e team van het Nederlands Elftal.

Nu gaat Samu voetballen in Akron, Ohio. Een grote stad met ruim 200.000 inwoners. Akron University is opgericht in 1870 en biedt 300 studies aan, 200 bachelors en 100 masteropleidingen. De school telt ongeveer 27.000 studenten uit 71 landen. Akron heeft een van de grootste campussen van Ohio, met het glazen Goodyear Polymer Center als hoogtepunt. De school staat als 272e gerankend (van de 5.300 universities) en is academisch een erg goede school. Ook op het gebied van Partyschools is Akron University zeker geen slechte school.

Het team van Akron heeft in het verleden één National Championship gewonnen, dit was in 2010. Verder heeft Akron 15 Conference kampioenschappen op hun naam staan.

Akron University komt uit in de NCAA Division I en Mid-American Conference. In 2019 eindigde het team van Akron bovenaan met 5 punten verschil op de nummer 2. De school biedt 6 mannensporten aan en 10 vrouwensporten. Deze teams worden aangemoedigd door de mascotte ‘Zippy’, een kangoeroe.

 

Wij wensen Samu heel veel succes en plezier in de States!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.